Psychosociaal Counselor

Omschrijving

 Deze opleiding is gericht op mensen die bereid zijn hun werkelijkheid onder ogen te zien en die keuzes willen maken die hun leven meer in overeenstemming brengen met hun diepste verlangen en beste weten. Therapie betekent vooral dat je probleemgericht werkt. Om het probleem van je cliënt inzichtelijk te krijgen, dien je in staat te zijn om samen met je cliënt een duidelijke hulpvraag te formuleren.

Een verantwoorde, professionele anamnese die leidt tot een strategie (behandelplan) is de basis van waaruit je vertrekt voor een goede ondersteuning. Binnen al onze opleidingen staat je eigen attitude – (levens)houding  centraal, naast kennis en kunde. Onze jarenlange ervaring in het werken met mensen heeft ons een groot vertrouwen gegeven in de eigen levenskracht en de natuurlijke wijsheid die in ieder van ons aanwezig is. Daarom is de begeleiding en de hulp die wij geven allereerst gericht op hoe je jezelf kunt helpen: hoe jij zelf je antwoorden je levensvragen en je verlangens. Het gaat er om dat je leert varen op je eigen innerlijk weten.

De Holistische Leergang is een vierjarige ervaringsgerichte opleiding, waarbij levenservaring een belangrijke rol speelt naast kennis, vaardigheden en attitude. De Holistische Leergang leidt op tot Psychosociaal Counselor. Het accent ligt vooral op het therapeutische vlak, waarbij naast de humanistisch-Psychologische georienteerde methodieken ook natuurgeneeskundige methodieken en het natuurgeneeskundig denken wordt opgenomen in het handelingsaspect van de studenten.

 

Opleiding wordt gegeven aan:

Instelling Plaats  
IHC - Loek Knippels Academie Westelbeers Informatie

Terug naar overzicht

Eigenschappen

Opleiding duur: 4 jaar
Vorm: Deeltijd
Profiel: Economie & Maatschappij
Cultuur & Maatschappij